Body & Mind | walk & talk

Body & Mind: Walk & Talk (Wandelcoaching)

Bewandel nieuwe paden en herontdek jezelf

De laatste tijd voel je steeds vaker een bepaalde onrust. Je wilt meer uit het leven halen. Toch lukt het maar niet om van die automatische piloot af te komen. Je wordt geleefd, door je omgeving, door je ervaringen uit het verleden, maar ook door je eigen leefpatronen en de belemmeringen die je jezelf oplegt. Zodra je de neiging hebt om erover te gaan piekeren ga je op zoek naar afleiding. Je ‘maakt je nuttig’, zorgt dat je het druk hebt. Je vlucht voor je eigen gedachten. Want als het stil is ga je nadenken, voelen zelfs.

Toch is stilte heel belangrijk om veranderingen in je leven teweeg te brengen. Wat wil jij zelf nou écht? Vaak zijn we ons zelf niet bewust van onze patronen. Wandelen in de natuur is dé manier om rust in je hoofd te krijgen, te reflecteren en jezelf letterlijk in beweging te zetten. Wandelen kun je natuurlijk altijd en overal alleen doen, maar juist als je toe bent aan verandering is een goed gesprek tijdens een wandeling heel waardevol. Met Walk & Talk (Wandelcoaching) gaan we samen op pad. In groepsverband of individueel met mij als wandelcoach.

1-op-1 wandelcoaching

Tegen welke problemen loop jij aan in je leven? Welke patronen probeer je te doorbreken? Heb je iets meegemaakt dat je niet kunt loslaten? Als wandelcoach begeleid ik jou tijdens 1-op-1 wandelingen om tot nieuwe inzichten te komen. Tijdens de eerste sessie gaan we meteen lopen, daar kom je van tot rust. Wat komt er tijdens de wandeling in je op en waardoor werd die gedachte opgeroepen bij je? Wat voel je en waar in je lichaam? Onderweg leer ik je beter kennen en aan het eind van de eerste wandeling ga ik aan de slag met een plan voor een coachingtraject, gebaseerd op mijn 5 stappenmodel: van zelfbewustzijn naar zelfliefde.

Walk & Talk (Wandelcoaching) groepswandeling

Regelmatig organiseer ik een wandelochtend- of middag. Op basis van de aanmeldingen zet ik een mooie wandelroute uit in een van de vele prachtige natuurgebieden in Nederland of België.

De wandeling is heel gevarieerd. We stappen stevig door, remmen af, nemen rust, we praten met elkaar en zijn stil. Door de gesprekken met anderen en doordat je fysiek voorwaarts beweegt, komen de inzichten, ideeën en ingevingen vaak vanzelf. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hoe dan ook heb je heerlijk intensief bewogen, nieuwe mensen leren kennen en jezelf een ontspannen moment cadeau gedaan.

Waarom Walk & Talk (Wandelcoaching)?

  • Wandelen is goed voor je spieren en uithoudingsvermogen.
  • Natuur en beweging zorgen dat je ontspant en ‘uit je hoofd’ komt.
  • Hoofd en lichaam komen weer met elkaar in verbinding.
  • De rust, het lopen en de gesprekken brengen je tot nieuwe inzichten en zetten je ook mentaal in beweging.
  • Tijdens een groepswandeling ontmoet je nieuwe mensen.
  • Ik coach jou tijdens 1-op-1 wandelingen die je op weg helpen om zelf (weer) de koers van je leven te bepalen.

"I took a walk in the woods and came out taller than the trees."

Wanneer je in de natuur loopt, ongeacht waar,
kom je altijd met meer wijsheid terug dan dat je wegging.

Henry David Thoreau

Body & Mind workshop in de natuur

In de natuur vinden we vaak rust, ontspanning en zuurstof. Ontsnappen aan de waan van de dag en lekker tijd voor jezelf maken. Je kunt ook op pad gaan met de intentie om iets te ontdekken, te onderzoeken of gewoon geïnspireerd te raken. Fantastisch!

We gaan samen op pad en wandelen in totaal ongeveer 8 km in een natuurgebied op zandpaden. We stoppen meerdere keren om een oefening te doen. Verder lopen we in stilte om de focus bij jezelf te houden. Ook is er ruimte voor vragen en een ontspannen gesprek. Inclusief pauzes duurt de groepswandeling ongeveer een dagdeel.

Met wat voor doel je ook deelneemt aan de groepswandeling, het levert je hoe dan ook iets op. Door de oefeningen die we gaan doen en door het buiten zijn, krijg je ruimte in je hoofd.

Na de stevige wandeling met Body & Mind workshop rijd je terug naar huis met een ontspannen geest en mooie inzichten. Thuis ga je aan de slag met jouw eigen levensboom, die vanaf dan een persoonlijke betekenis heeft voor jou.

Tarieven en locatie

Startpunt: parkeerplaats Carpool Leende, Valkenswaard A2
Meenemen: lunchpakket, drinken en iets op om te kunnen zitten
Data: Mail voor meer informatie

Bekijk ook:

Body-Mind-Dance-Fun-roze

Dance & Fun lessen

Iedere vrouw kan meedoen aan Dance & Fun; jong en oud. De vloeiende dansbewegingen komen steeds terug in een ander ritme, combinatie en op een andere melodie. Voel wat het met je doet en vooral: heb plezier! Je mag helemaal jezelf zijn en dansen zonder prestatie.

Je kunt live fysiek meedoen aan de Dance & Fun lessen op diverse locaties, maar je kunt ook OnLive lessen op afstand volgen.

Body-Mind-Learn-Grow-roze

Learn & Grow retreats

Pas wanneer je uit je vertrouwde omgeving komt, dan sta je écht open voor veranderingen. Ga mee op een intensieve retreat van meerdere dagen in binnen- of buitenland en ontdek hoe jij je leven vorm wilt en kunt geven.

Met Learn & Grow ervaar je fysieke én mentale bewegingsvormen. Met individuele coaching, groepsgesprekken en alle ruimte voor bezinning, ontspanning en tijd voor jezelf.

Body & Mind by Vanja

Meld je nu aan en ontvang inspirerende nieuwsbrieven en blogs, die je elke dag kan gebruiken, rechtstreeks per e-mail. Na aanmelden ontvang je ook direct mijn e-book

‘365 tips, quotes en wijsheden’.

Ik wens je nu vast veel leesplezier!