4-11 juni 2023- Natuur & Mindfulness, Italië

 4-11 juni 2023, Italië, regio Marche

Mindfulness- leven in het hier en nu. Het leven ervaren in het huidige moment. Onze geest heeft de eigenschap om continu in beweging te zijn en door de tijd te reizen. De ene keer leef je in het verleden, haal je herinneringen op en blijf je daar redeneren en opnieuw voelen. De andere keer reist je geest naar de toekomst toe, met als gevolg dat je je zorgen gaat maken of verschillende scenario’s aan het bedenken bent, terwijl de gebeurtenis nog geen feit is. Dat is heel normaal en overkomt iedereen. Maar door in het verleden of de toekomst te leven mis je het huidige moment. Mis je het nu en verspil je bovendien je kostbare energie. Maar het is  zeker mogelijk van die gewoonte af te komen. Hoe?

Door het beoefenen van Mindfulness. Want Mindfulness helpt ons los te komen van woorden, gedachten en oordelen waardoor we weer balans kunnen ervaren en contact kunnen maken met ons gevoel.

Een week lang Mindfulness, ademtrainingen, meditaties en wandelen in de prachtige natuur van Italië. Samen met gelijkgestemde vrouwen en in een prachtige villa zal je onvermijdelijk de zelfliefde en verbondenheid ervaren.

… Mara verkeerde in een moeilijke situatie waarbij haar geest geen uitweg kon vinden en alle mogelijke oplossingen tevergeefs had geprobeerd. Haar geest dwong haar te zeggen “ik accepteer dit”. Dat is een onbewust proces en kan iedereen overkomen. Door het te zeggen: “ik accepteer dit” worden alle mogelijke gedachten en emoties, die samen gaan met de situatie, als het ware onderdrukt, zoals ook het geval van Mara. Echter wanneer onze mind zegt iets te accepteren, komt daar weer een vervolggedachte op. Daarin worden we getriggerd om te geloven dat we vanuit deze acceptatie toch iets kunnen veranderen aan de situatie. Zo probeert de geest te manipuleren om de realiteit te willen veranderen.

De acceptatie begint met het omarmen van onze emoties, met het erkennen van de reflecties die het gevolg zijn van de situaties en gebeurtenissen. Als we mindfulness beoefenen, vaker mediteren, de natuur opzoeken zullen we meer in staat zijn om oke te zeggen vanuit ons hart. Dan gaat het innerlijke verzet verzachten en helemaal oplossen. Wanneer het innerlijke verzet geheeld is, kost het ons minder moeite om nee te zeggen waar we eerder geneigd waren om ja te zeggen. Wij kunnen beter voor onze eigen belangen opkomen zonder anderen tekort te doen en zonder eigen schuldgevoelens. Vrede, vergeving en acceptatie, wat er ook gebeurt het is al geaccepteerd. Je hoeft niet opnieuw te accepteren. Je hoeft niet steeds opnieuw in dezelfde cirkeltjes te lopen. Je komt er vanaf en je persoonlijke groei wordt niet meer belemmerd.

Mamma -mia, wat is Italië mooi en magisch… Het land van de Romeinse architectuur, mooie meren, fijn klimaat, heerlijke eten en temperamentvolle mensen. We verblijven in het midden van de laars in regio Marche in een sfeervol guesthouse van Aaltje, een lieve Nederlandse dame die ons heerlijk zal verwennen.

Samen met gelijkgestemden werken we aan het onderzoeken, herkennen en erkennen van vaste patronen, onderliggende emoties en denkwijze. Door dagelijks mindfulness technieken toe te passen samen met ademtraining en yoga dance buiten in de natuur zal je tot diepere inzichten komen. De natuur helpt hierbij. De natuur zal heel veel aan je laten zien, je laten beleven en laten ontdekken. Lopen, dansen, stil zijn, gevoelens en inzichten met elkaar delen en veel tijd voor jezelf maken deze retraite een ware ontdekkingstocht voor jezelf.

Tijdens onze retraite brengen we bezoekje aan het stadje Urbino . Urbino is een klein middeleeuws stadje in renaissancestijl. In Urbino bevindt zich een van de oudste

universiteiten van Europa. Het ligt hoog in de heuvels en maak ook de rit ernaar toe bijzonder.

Meld je hier alvast aan

Direct boeken→

4 – 11 juni 2023, Ca Betania, regio Marche, Italië

We zullen iedere ochtend met ademtraining beginnen. Ademen is het eerste wat je hebt gedaan toen je geboren werd en het laatste wat je zal doen. Tussen je eerste inademing en de laatste uitademing gebeurt je hele leven.

Je wordt geboren, als je geluk hebt in een welvarend land waar je niets mist. Je bent omringd door liefde en aandacht. Iedereen vindt het kleintje prachtig en lief. En iedereen doet zijn best om jouw schattige glimlachje terug te krijgen.

Je groeit. Je ontdekt steeds de wereld. Je gaat kruipen. De eerste stapjes zijn bijzonder. De eerste woordjes zijn fantastisch. De wereld is rijker geworden met jou erbij. Later begin je met school. Je leert lezen en begrijpen. De jaren op de basisschool zijn zo leuk, je maakt hier je eerste vriendjes. En ook hier wordt de basis gelegd van wat jouw talenten zijn. Er wordt ingeschat welke richting het beste voor je is voor de verdere schooljaren.

En je belandt op de middelbare school. Je leert hoe de wereld in elkaar zit, de natuurwetten, wiskundige functies, anatomie, de planten en de dierenwereld, parabolische grafieken, ingewikkelde berekeningen, de geschiedenis, etc., etc.. Mooie jaren, je wordt volwassen, uitstapjes, de eerste vlinders in je buik. Je voelt wat verliefd op is. Je maakt vrienden en je plant je toekomst.

Als je verder gaat leren ga je studeren en je maakt plannen voor je verdere ontwikkeling. Moeilijke examens, misschien wat herkansingen tussendoor, vriendenclub, leuke avonturen, oneindig feesten en na je afstudeertraject begin je met je eerste baan. Je past je kennis toe en je specialiseert in een bepaald gebied. Je verdient geld met je kennis en inzet en dat is leuk. Je start aan het startpunt van je carrière. Mogelijk ga je verder specialiseren. Het moment komt dat je samen gaat wonen. Jullie gaan plannen maken om een gezin te gaan stichten. En na een tijdje komt je eerste kindje ter wereld. Wat is hij of zij fantastisch. Het mooiste wat er is. Wat een onschuldige wezen, vol liefde. Je kan je ogen niet van je kleintje afhouden, een stuk van jou.  Je voelt je gezegend en gelukkig.

Je leven gaat verder. Kinderen groeien, met je carrière gaat het goed. Je kiest zorgvuldig je vakanties. Je viert uitbundig de feestdagen. Familie, je vriendenkring, je sociale leven, de kinderen, je sportclub. Leven gaat gewoon door…

en…

Op een gegeven moment tussen je 40 en 50ste word je wakker. Je begint vragen te stellen, vragen aan jezelf. Je bent aan het veranderen. Is dat positief of negatief? Hoe zou je verder willen? Wat zal je met de rest van je leven gaan doen?

Besef dat je niet alleen bent. Iedereen overkomt deze fase. Dat is een proces, dat is het leven. Middels Yoga Dance zal je tot diepere gevoelens komen. Want muziek raakt gevoelens en brengt herinneringen omhoog en de dance vertaalt ze naar bewegingen. Deze processen vinden meestal onbewust plaats als je body en je mind in beweging zijn.

De dagen sluiten we met heerlijke Yoga Nidra. Die draagt bij aan het oplossen van diepgewortelde of verstoten emoties. En je zal heerlijk en diep gaan slapen. Overdag maken we verschillende wandelingen in de prachtige natuur. Nemen we een duikje in een rivier en bezoeken we mooie pittoreske dorpjes. Op een terrasje genieten van een heerlijke Italiaanse espresso en de sfeer zal van deze retraite een bijzondere belevenis maken.

Meer informatie→

Praktische info:

Wanneer?

4 – 11 juni 2023, Ca Betania, Marche in Italie

Verblijfsduur?

8 dagen, 7 overnachtingen

Verzorging?

Je verblijft in een gedeelde 2 persoonskamer met eigen sanitair. Dagelijks schoonmaak, handdoeken zijn aanwezig. Volpensioen met meerdere gangen gezonde maaltijden uit eigen biologische moestuin. Koffie, thee en tafelwater onbeperkt aanwezig. De binnen yoga ruimte is voorzien aan alle benodigde materialen

Investering?

Voor deze complete retraite investeer je € 995,- excl. vliegticket en transfer en inclusief volpension verzorging, programma, begeleiding en individueel coaching sessie

Vliegreis info:

Vliegen Kan je boeken naar Ancona, maar ook Bologna en Perugia. Gecombineerd auto huren vanuit het vliegveld is zeer voordelig

Heb je vragen:

contact@byvanja.nl

 

Direct boeken →

Algemene voorwaarden→